Bajza utcai átalakítás

magánlakás

LUXUSINGATLAN A DIPLOMATANEGYED SZÍVÉBEN

Budapest egyik jellegzetes, régi bérházában, a Bajza utcai nagykövetségek szomszédságában, lehetőségünk nyílt megtervezni megrendelőnk álomlakását. A gyönyörű régi épület és környezete különösen inspiráló alapot nyújtott a belső tér tervezéséhez. A kialakítás során fontos szempontnak tartottuk a „hely szellemének” tiszteletét és megőrzését. A designkoncepciót a szecesszió modern újraértelmezéseként aposztrofáltuk.

Célunk az volt, hogy visszaadjuk az ingatlan egykori nagypolgári eleganciáját. Olyan teret akartunk létrehozni, ahol a régi elemek harmonikusan együttműködnek a modern design bútorokkal. Minden teret átívelnek a letisztult falpanelek és a klasszikus vonalvezetésű stukkók. A konyhában sötétebb, szürkéskék árnyalatokkal kevert természetes anyagokkal dolgoztunk.

A nappali fókuszpontjába egy napsárga, letisztult formavilágú kanapét emeltünk be, melegséget és játékosságot csempészve ezzel a lakás központi részlegébe.

A hálószobában kialakítottunk egy bejárható gardróbot, melynek exkluzivitását a nagyméretű sötétített beltéri üvegajtóval hangsúlyoztuk.

A fürdőszobában márvány és üvegszálas tapéta impozáns egyvelegével tettük teljessé a nagypolgári hangulatot.

Belsőépítészet: Finta Csaba, Benke Kata, Pongrátz Júlia
Finish Styling: Aleksic Júlia
Látványtervezés: Csikós Márton