Vidéki design modern elemekkel

családi ház

VIDÉKI BÁJ, MEGLEPŐ MEGOLDÁSOK

Izgalmas munkának néztünk elébe, mikor egyik kedves megrendelőnk hétvégi házának tervezésével bízott meg minket. Célunk az volt, hogy bebizonyítsuk, a régi mestergerendák, bontott téglafalak, felújítandó parasztbútorok és a modern belsőépítészeti elemek jól megférnek egymás mellett, sőt, megfelelő arányban kombinálva tökéletesen ki is egészítik egymást.

Központi kérdés volt a tervezés során a rekreáció megoldhatósága a város zajától elszigetelve egy, a mai trendeknek megfelelő, mégis otthonos enteriőrben.

A vidék tradíciójának és a város innovációjának fúziójára igyekeztünk ráerősíteni néhány gaggel is. A konyha fehér metró csempéket, rusztikus konyhaszigetet, nyitott polcokat kapott. Az étkezőben felbukkan az első gag, egy hatalmas kíváncsi kakas faldekor formájában. A vidéki élet ikonikus elemét, a kemencét sem hagytuk ki és a kültéri konyharésszel gondoskodtunk róla, hogy az isteni falatokra ne kelljen sokat várni, egyenesen az asztalra kerülhessenek. A fürdőszobába hagyományos mintázatú, de modern terrakotta piros színre pácolt fa bútorzat került. A szoba egyedi mintázatú modern fekete csempéi mellett pedig szolidan előbújik a régi öntöttvas mosdókagyló.

A ház további részeit is átjárja a hagyományőrzés és régi idők tisztelete, a csodás gerendák, kemény fa padozat nosztalgikus bája. Mindezt pedig a modern megoldásokkal, színekkel, anyagokkal és némi humorral tettük igazán élhetővé, élvezhetővé és egyedivé.

Belsőépítészet: Benke Kata, Boronyák Bianka
Látványterv: Varga Boglárka